Geïnteresseerd in onze scouts? Super, dan rest er nog 1 ding te doen namelijk inschrijven!

OPGELET: Wij zijn genoodzaakt om een LEDENSTOP in te voeren voor de takken die een te hoog aantal inschrijvingen hebben. Dit om de kwaliteit van de scouts voor zowel lid als leiding te behouden.

LEDENSTOP VOOR:

 • KAPOENEN,
 • KABOUTERS,
 • WELPEN,
 • JONGGIDSEN,
 • JONGVERKENNERS
 • (inschrijvingen kan toch, je wordt dan op een wachtlijst gezet in de loop van het jaar kan het zijn dat er dan alsnog een plaatsje vrijkomt.)

Bestaande leden:

 1. Leden die vorig jaar al ingeschreven waren, moeten zich NIET opnieuw inschrijven. Zij gaan automatisch over naar een hoger jaar en dienen gewoon het lidgeld te betalen. Het lidgeld voor 2022-2023 bedraagt 65 euro. (hierbij gaat 32 euro naar de verzekeringen, 15 euro kan je gebruiken als bon op het scoutsrestaurant, 10 euro gaat naar de takkas en de overige 8 euro gaat naar de groepskas) Het bedrag dient betaald te worden vóór 1 oktober op rekening BE86 0689 0586 5950 met mededeling ”Tak + naam lid”.
 2. Kijk zeker ook de gegevens van de individuele steekkaart na. Dit kan via de groepsadministratie met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Bij problemen mag je altijd een e-mail sturen naar [email protected]

Nieuwe leden: 

 1. Nieuwe leden kunnen zich online inschrijven. inschrijvingsformulier komt online op 1 september om 20u.
  • 1 tot en met 3 september kunnen Broers en zussen van bestaande leden + Fourage kids en kids van oudleiding zich inschrijven en zo van een voorrang genieten. Vanaf 20 uur zal het formulier beschikbaar worden gesteld. Gelieve bij opmerkingen de naam van broer, zus Fourage ouder te noteren. Opgelet vanaf 4 september vervalt deze voorrang! formulier gaat terug offline op 3 september 20u
  • Op 4 september is het aan volledig nieuwe kapoentjes (kids geboren in het jaar 2015-2016) en geldt de wet van de snelste. Om 20u openen de inschrijvingen en deze sluit weer om 19u de volgende dag. Als het maximum aantal leden bereikt is, zal je op een wachtlijst komen te staan. Op vraag geven wij aan op welke plaats je staat op de wachtlijst. Wanneer er iemand stopt, zal de eerste persoon op de wachtlijst gecontacteerd worden.
  • 5 september is het aan kabouters en welpen
   (Kids geboren in het jaar 2014-2012)
  • 6 september is het aan jonggidsen en jongverkenners (Kids geboren in het jaar 2011 – 2009) 
  • 7 september eindigen we onze reeks aan inschrijvingen met eventueel nieuwe givers jin of leiding.
   (Kids geboren in of na het jaar 2008 – …)
 2. Nadien zal je een e-mail toegestuurd krijgen met de boodschap of je kind al dan niet is ingeschreven. Dit kan even duren, dus geen nood als je niet meteen een e-mail ontvangt. Met je lidnummer kan je vervolgens de individuele steekkaart invullen. Hier dien je alles in te vullen wat van belang kan zijn voor de leiding (bedwateren, allergie, angsten…). De handleiding voor individuele steekkaart vindt u hier.
 3. Om je inschrijving te vervolledigen dien je het lidgeld te betalen. Het lidgeld voor 2020-2021 bedraagt 65 euro (hierbij gaat 32 euro naar de verzekeringen, 15 euro kan je gebruiken als bon op het scoutsrestaurant, 10 euro gaat naar de takkas en de overige 8 euro gaat naar de groepskas). Het bedrag dient betaald te worden vóór 1 oktober op rekening BE86 0689 0586 5950 met mededeling ”Tak + naam lid”. Wil je gebruik maken van verminderd lidgeld, dan kan je hier meer informatie over vinden bij lid worden – verminderd lidgeld.

LET OP!!

**** BELANGRIJK !!!!!! *****

Wij moeten helaas mededelen dat de kabouters, welpen, jonggidsen en jongverkenner groep al vol zit. Er zijn nu al meer dan 60 welpen, meer dan 40 jonggidsen, … en te weinig leiding helaas waardoor we momenteel geen nieuwe leden toelaten. Je kan je wel nog inschrijven en komt dan meteen op de wachtlijst terecht. In de loop van het jaar kan het zijn dat er een plaatsen vrijkomen.

Het spijt ons enorm maar het is voor ons ook belangrijk om het zowel voor de leiding als leden leuk en draagzaam te houden.

INSCHRIJVEN KAN VANAF NU VOOR KINDEREN DIE AL EEN BROER OF ZUS HEBBEN IN DE SCOUTS, FOURAGEKINDEREN OF KINDEREN VAN OUDLEIDING: